میزان بهره گیری از استانداردهای ابرداده ای در ذخیره سازی نسخه های خطی موجود در پایگاه های نسخه های خطی فارسی
نویسندگان
چکیده
هدف: پژوهش حاضر به بررسی میزان بهرهگیری از استانداردهای ابردادهای در پایگاههای نسخههای خطی فارسی، و نوع و فراوانی این استانداردها در فرآیند دیجیتالسازی این پایگاهها می پردازد. روش/رویکرد پژوهش: روش پژوهش حاضر، پیمایشی توصیفی (فراوانی) است و دادهها از طریق سیاهه وارسی گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شده است. یافته ها: در پایگاههای نسخههای خطی فارسی استانداردهای ابردادهای متس، دابلینکور و مودس به ترتیب با فراوانی بیشتری به کار رفته اند. نتیجه گیری: در بخشهای مربوط به توصیف و ارائه اطلاعات نسخههای خطی، در استفاده از استانداردهای ابردادهای یکدستی وجود ندارد. لزوم توجه به یک دستی استانداردهای ابردادهای در توصیف نسخهها، وجود سازمانی برای تدوین خط مشی یکسان را ضروری می کند.
منابع مشابه
بررسی میزان بهره گیری از استانداردهای ابرداده ای در ذخیره سازی نسخه های خطی موجود در پایگاه های فارسی
چکیده نسخه های خطی جزئی از میراث فرهنگی یک جامعه تلقی شده و در اکثر پژوهش ها بخصوص در حوزه علوم انسانی به عنوان منابع دست اول محسوب می شوند. از این رو دیجیتال سازی این نسخه-ها از دو منظر دسترس پذیری و حفاظت، برای محققان و سازمان های مرتبط با نسخه های خطی، حائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر بر آن است تا به بررسی میزان بهره گیری از استانداردهای ابرداده ای در ذخیره-سازی نسخه های خطی موجود در پایگ...
15 صفحه اولبررسی چگونگی معرفی تصاویر در فهرست نسخه های خطی تهیه شده از مجموعه های کتب خطی موجود در ایران
متن کامل
نسخه های خطی محمد حسن رجایی زفره ای
دردفتر نهم کتابداری نسخه های خطی ‹نشریه کتابخانه مرکزی ومرکز اسناد دانشگاه تهران-شماره 30›چند نسخه خطی موجود در روستای زفره ‹ص 234-241›معرفی شد.در فاصله چاپ دفتر نهم تا بحال نسخه های دیگری در هان روستا به دست آمده استکه درذیل ازنظر خوانندگان محترم می گذرد.
متن کاملمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
عنوان ژورنال:
فصلنامه مطالعات ملی کتابداری و سازماندهی اطلاعاتناشر: سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
ISSN 0503-2252
دوره 24
شماره 3 2013
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023